SAØ - Sammen-

slutningen af

Amatørarkæologer

i Østsjælland

Efterårstur til Skåne

 

Kære alle amatørarkæologer


Vi vil gerne på næste lørdag den 19. september gentage de sidste års vellykkede ture til Skåne, hvor vi blandt andet har fulgt de spændende fortsatte udgravninger af vikingetiden i Uppåkra.

Af hensyn til åbningstider og rundvisning, har vi i år planlagt først at starte med at køre til Glimmingehus i Sydøstskåne, som skulle være Nordens bedst-bevarede borg og hvor der bandt andet er rundvisning kl. 12. Entre koster 60 svenske kr. pr person (gruppepris v/10 deltagere). 

Herefter kører vi til Uppråkra v/ Lund, hvor der rundvisning kl. 14. Entre 20 sv. kr. pr. person. Undervejs vil det være muligt at spise sin medbragte mad eller besøge cafeen i Uppråka.


I Lund er det endvidere efterfølgende bl.a. muligt at besøge Lund Domkirke, som er Nordens største metropolitankirke grundlagt omkring 1100. 


Vi påtænker at kørslen sker samlet i så få biler som muligt og at man så vidt muligt deles om udgifterne til brændstof og broafgift pr. bil.


Turen starter fra parkeringspladsen ved Strøby kirke kl. 8.30 og vi holder ind på parkeringspladsen lige før motorvejstilkørslen på Lyngvej (før transportcentret i Ølby) kl 8.45. Her samler vi dem op , som vil møde her. Vi forventer at være tilbage i Strøby senest kl. 18.  Af hensyn til planlægning af samkørslen bedes interesserede deltagere melde tilbage til undertegnede inden torsdag d. 17. september, herunder at man mangler kørelejlighed. Flere oplysninger kan ses på nedenstående link:


http://www.raa.se/upplev-kulturarvet/glimmingehus/


http://uppakra.se/gravdagbok/2015-09-08-ner-i-djupare-lager/


Med venlig hilsen

Jackie

Tlf. 2843 8586


Glimmingehus

Fra udgravningen Uppåkra

Gabestokken

  Udgravning af ovn

Stiftet 4. januar 1995 

                                                      


Seneste nyt 


Referater se Arkiv


   

                                               


Køge Museum

   Nørregade 4, 4600 Køge

       www.koegemuseum.dk

  

   

   

          

       


    ________________________

 

Om Dronning Margrethe

som arkæolog.